.
 
 
  KalendariumInstruktörer TräningRörelser Utbildning Vattengympa KoltaiHistoria ProdukterLänkar Kontakt
  .

 

  .
Produkter

Här får du tips om olika produkter och vart du kan få tag i dem. För att leva som vi lär och inte göra något i onödan säljer vi själva inte längre något via webben utan rekommenderar återförsäljare.

Bollar BöckerCD


Bollar


Ballongboll
Märke. Overball eller Slomo. Stor som en fotboll. Lätt att blåsa upp och ta ur luft för att anpassa efter egna behov. Tål 200 kg tryck. Mycket användbar för antigympa, lek och bad. Blandade färger.

Säljs av företaget Varsam i Örebro som har ett stort utbud av bollar och olika redskap för rörelse. Deras katalog rekommenderas.

Beställ från Varsam via mail: varsam.ab@varsam.se eller tel: 019-12 55 05



Böcker


Pocketbok
Titel: "Kroppen har sina skäl"
Författare: T Bertherat

En aha-bok. En ge bort-bok. En läsa om-bok.

Lägsta pris, 39 kr plus frakt har vi hittat här: Bokia






Bok
Titel: "Kroppens budskap"
Författare: T Bertherat

Slut på förlaget. Hoppas den kommer igen, åtminstone som pocket. Låna på bibliotek och leta på antikvariat!

Hennes senast översatta bok (skriven 1980) som är ett svar på "Kroppen har sina skäl" (skriven 1976). En bok full av ilska och insikter med flera aha-övningar som känns.




Bok
Titel: "Med kroppens samtycke"
Författare: M och T Bertherat

Slut på förlaget. Hoppas den kommer igen, åtminstone som pocket. Låna på bibliotek och leta på antikvariat!

Boken följer Thérèses dotter Maries graviditet, och är skriven i en varm och klok ton. Det är lätt hänt att man sträckläser den som "Kroppen har sina skäl". Mycket givande övningar för alla, inte enbart gravida.
.



CD


Våra cd med antigympa finns att köpa igenför bara 100 kr st inklusive frakt! Nu från Trudani i Bollnäs, det företag som framställt och designat dem. De har telefon: 0278-63 64 80 och mail: info@trudani.se

De finns också att låna på många bibliotek.
Be dem beställa hem annars.

Allt eftersom kommer vi här på webbplatsen att lägga ut cd-spår att lyssna på.



CD
Titel: "Antigympa 1"
Av och med: L Sjöstedt

Dubbelcd, 2 x 45 min, för liggande och sittande träning. Du behöver inte lyssna på hela skivan på en gång, det kan räcka med en övning i taget. Eller kolla vad slumpen åstadkommer om du använder eventuell random-knapp...


::
Läs mer


.






CD
Titel: "Antigympa morgon och kväll"
Av och med: L Sjöstedt


40 min, för liggande träning, gärna i sängen. Mycket lättanvänd, särskilt kvällsprogrammet som det vanligtvis går lättare att ta sig tid för. Du kan naturligtvis använda den när och var som helst. Vem vet, kanske somnar du gott även till morgonprogrammet...

.:: Läs mer

.




.
Mer om CD och kassettband

Titel: "Antigympa 1"
2 x 45 min, liggande och sittande.

Innehåll:

Sida A/Skiva 1

1. Lägga sig till rätta - 5 min
2. Alla delar hör ihop - 6 min
3. Ansiktet - 5, 5 min
4. Tungan - 5,5 min
5. Ryggskruv - 6 min
6. Bensträckning - 10 min
7. Kroppssträckning

Sida B/Skiva 2

1. Sätta sig tillrätta - 4 min
2. Andning - 3,5 min
3. Händer - 4,5 min
4. Nacke - 7 min
5. Armbågen dansar - 9 min
6. Andning - 3,5 min
7. Fötter - 6,5 min
8. Ställa sig till rätta - 2 min
9. Armpendling - 4,5 min

Alla rörelser/övningar kan utföras såväl liggande, sittande som stående utom några få. Fast dem kan du ändra på så att det passar ditt läge. Eller också använda den tiden till helt andra rörelser.

I början kan det hända att du somnar när du lyssnar. Det kan dels bero på att du är trött, dels på att du undermedvetet reglerar hur mycket eller litet antigympa du klarar av för tillfället. Allteftersom brukar man kunna lyssna mer medvetet och arbeta allt mer finstämt och avspänt med rörelserna.

Det är ingen musik på kassetterna/cd. Musik behövs egentligen inte men kan ibland vara bra för att förstärka koncentrationen. Vill du ha bakgrundsmusik ordnar du säkert det själv och kan då också välja och variera musik.

Det går inte att göra rörelserna "fel". Man utför dem alltid på det sätt som är bäst för en just för tillfället. Därför brukar man över tiden förändra hur man utför rörelserna. Vissa intruktioner tar man mer till sig efter ett tag. Man hör det man behöver höra.

Just därför finns det heller inga bilder eller illustrationer på rörelserna. Men man kan alltid kontakta oss om det är någon undran som dyker upp.


.



Titel: "Antigympa morgon och kväll"
2 x 20 min, liggande.

Innehåll:

Sida A/Morgon

1. Lägga sig tillrätta - 1 min
2. Ansiktet/Munnen - 4 min
3. Nacken - 4 min
4. Händerna - 4,5 min
5. Fötterna - 4 min
6. Ryggen - 2 min
7. Sträckning - 2 min

Sida B/Kväll

1. Lägga sig tillrätta - 2 min
2. Ansikte/ögon - 6,5 min
3. Benglidningen - 6 min
4. Axlar/Rygg - 6,5 min

Naturligtvis gäller samma allmänna förhållningssätt som förmedlas i texten om Antigympa 1. På omslagen finns ytterligare text om antigympan och hur man kan använda band/cd. Till exempel vikten av att regelbundet göra det man nu vill göra för att ändra på det som kan vara lämpligt att ändra.

.
.
.
.
 
  © Copyright Urforma Kulturkonsult 08-583 520 02, 070-755 88 44 - webbdesign Urforma Kulturkonsult - Sidan ses bäst i upplösning minst 1024 x 768. Uppdaterad 2 april 2009